Evenementen

Ieder jaar organiseert De Jonge Dokter minstens twee evenementen waarbij we het onbespreekbare bespreekbaar willen maken, bijvoorbeeld bij het jaarlijkse Foutenfestival waarbij aandacht wordt geschonken aan het maken van medische fouten en hoe hiermee om te gaan.

Daarnaast proberen we diverse relevante thema's binnen de gezondheidszorg de revue te laten passeren, denk hierbij aan duurzaamheid maar ook bijvoorbeeld aan geldstromen binnen de zorg.

In onze agenda is een overzicht van afgelopen en toekomstige evenementen te zien. Hieronder zijn ook verslagen te vinden van eerdere De Jonge Dokter evenementen.

Terugblik Foutenfestival 2022

14/03/2022

Foutenfestival – ‘Improve by failure – online edition’ Op 22 januari vond de vierde editie van het foutenfestival plaats. Vanuit de prachtige studio van de Rabobank werd een middagvullend programma uitgezonden. Prof. Hans Brölmann nam de aftrap samen met een van onze eigen jonge dokters. Hans is schrijver van het ‘Handboek openheid na incidenten in de zorg’.…

Terugblik Event Geldzorg 2021

02/07/2021

Money matters! Waarom moet je je als jonge dokter nou druk maken om geld? De jonge dokter ging in Juni 2021 in gesprek met de bank, een zorgverzekeraar, een specialist, een startup binnen het ziekenhuis, een professor en een financieel adviseur van een academische universiteit. Veel beslissingen in de zorg waar je als arts mee…