Evenementen

AANKONDIGING FOUTENFESTIVAL 2023

Tijdens dit evenement willen we het maken van fouten en hoe hiermee om te gaan bespreekbaar maken. Met dit jaar een heuse LUSTRUMEDITIE belooft het een dag te worden vol uitdagende lezingen, intrigerende workshops en vooral ook het delen van persoonlijke ervaringen met elkaar. Onder andere Bertho Nieboer en Christa Boer zullen die dag spreken en ons meenemen in een ervaring rondom het maken van fouten. Ook zal er een workshop zijn van Arts in Balans. Rondom het thema 'Picture (im)perfect' kun je sparren met andere jonge dokters, geeft het stof tot nadenken en leer je misschien ook nog wat meer over jezelf. De dag zal uiteraard worden afgesloten met een gezellige borrel.

Het zal plaatsvinden in hartje Utrecht en dus goed te bereiken. Koop hier snel je kaartje.

Lid van DJD? Check je mail voor je persoonlijke kortingscode.

EVENEMENT PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

Schrijf je nu in voor het evenement Persoonlijk Leiderschap van De Jonge Dokter in samenwerking met TalentCare op 23 of 24 september 2023! We organiseren dit evenement twee keer op achtereenvolgende dagen, jij kiest dus welke dag het beste uitkomt.

Deze inspirerende dag staat volledig in het teken van persoonlijke groei, jouw rol als zorgprofessional binnen de snel veranderende zorgcultuur én de verschillende drijfveren in de zorg.

Patricia Engelaar en Christiaan Widdershoven van CareDrives starten deze inspirerende dag met een workshop over drijfveren in de zorg. Wat drijft jou op de werkvloer? En hoe kun je optimaal samenwerken met collega's die andere drijfveren hebben? Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk geven ze je meer inzicht in de verschillende drijfveren op de werkvloer en hoe hiermee om te gaan.
Na de pauze geven Emma Heesbeen en Annemiek Gottschalk namens TalentCare een workshop over Persoonlijk Leiderschap in de zorg. Zorgverleners zijn de hele dag bezig om het anderen naar hun zin te maken, maar geven weinig aandacht aan zichzelf. Heb je soms het gevoel te druk te zijn met de verkeerde dingen? In deze workshop wordt stilgestaan bij jouw eigen emoties en gedachten. Hoe leer je om je gedachten te sturen en positief te houden? Hoe leer je voor jezelf te kiezen en het beste uit jezelf te halen? Om je dromen en doelen waar te maken, zonder dat dit ten koste gaat van je omgeving?

Enthousiast geworden? Schrijf je dan nu snel in via deze link! Deelname voor de gehele dag is gratis en is inclusief workshop, diner en borrel. Er is plek voor 30 deelnemers, dus schrijf je snel in want vol=vol! Je krijgt een email ter bevestiging van jouw deelname. Locatie: Brinklaan 137 te Bussum.

De Jonge Dokter bedankt TalentCare voor het beschikbaar stellen van hun prachtige kantoor en als sponsor van het evenement.

Terugblik Artsen met Grenzen

25/07/2023

Op 19 november 2022 vond ons evenement ‘Artsen met Grenzen’ plaats. We kijken heel positief terug op deze inspirerende, leerzame middag in het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. Een hoop belangrijke thema’s kwamen aan bod zoals bijvoorbeeld seksueel grensoverschrijdend gedrag, waarmee huisarts en seksuoloog Peter Leusink de dag opende. Er waren zeer uiteenlopende workshops…

Terugblik evenement zelfzorg

15/06/2023

Na een aantal maanden voorbereiding was daar het ‘Samen voor zelfzorg!’ event. Het was een middag vol met enthousiaste deelnemers die graag meer aandacht willen geven aan zelfzorg binnen zorgorganisaties. We hebben met elkaar inspiratie opgedaan over wat zelfzorg is en er is een zaadje gepland, zodat zelfzorg als een lopend vuurtje door de zorgorganisaties…

Terugblik Foutenfestival 2022

14/03/2022

Foutenfestival – ‘Improve by failure – online edition’ Op 22 januari vond de vierde editie van het foutenfestival plaats. Vanuit de prachtige studio van de Rabobank werd een middagvullend programma uitgezonden. Prof. Hans Brölmann nam de aftrap samen met een van onze eigen jonge dokters. Hans is schrijver van het ‘Handboek openheid na incidenten in de zorg’.…

Terugblik Event Geldzorg 2021

02/07/2021

Money matters! Waarom moet je je als jonge dokter nou druk maken om geld? De jonge dokter ging in Juni 2021 in gesprek met de bank, een zorgverzekeraar, een specialist, een startup binnen het ziekenhuis, een professor en een financieel adviseur van een academische universiteit. Veel beslissingen in de zorg waar je als arts mee…