Organisatiestructuur

Actieve leden in TEAL teams

De Jonge Dokter is een organisatie voor en door jonge artsen: onze actieve leden zijn naast hun inzet voor DJD ook in de zorg werkzaam.

De organisatie is gebaseerd op het TEAL principe. Genoemd naar een blauwgroene kleur is dit een non-hiërarchische organisatie. Lees hier binnenkort meer informatie over de TEAL organisatiestructuur.

De teams

We werken in zelfsturende teams, waarin eigen verantwoordelijkheid nemen het belangrijkste is. Samenwerken, zelfmanagement, in verbinding zijn en elkaar ondersteunen zijn hierbij belangrijke waardes.

We kennen binnen De Jonge Dokter de volgende teams:

Foutenfestival, Onderwijs en Intervisie, Buddyproject (tba), Community (tba), Communicatie, Partners, Visie (bestuur)

Als er een nieuw project wordt opgestart wordt er vaak ook een nieuw team opgericht, met zowel mensen die al langere tijd bij DJD actief zijn als nieuwe aanwinsten.

Sinds augustus 2021 hebben we dankzij onze partner TalentCare ook een ZZP’er in tijdelijke dienst kunnen nemen die ons ondersteunt in het professionaliseren van onze organisatie.

 

Vergaderstructuur

Als actieve leden vinden we het belangrijk dat ieders stem vertegenwoordigd is. Om met elkaar richting te geven aan onze beweging hebben we verschillende momenten om elkaar te ontmoeten:

  • Eens per maand gezamenlijke vergadering met álle teams, om elkaar op de hoogte te houden wat er binnen de verschillende teams speelt.

  • Eens per maand online vragenuurtje, om met elkaar de successen van afgelopen tijd te delen en hulpvragen aan andere teams te kunnen stellen. Zo ondersteunen we elkaar en zorgen voor cohesie tussen de verschillende teams.

  • Twee keer per jaar komen we ook met elkaar samen op een heidag, om de lange termijn visie aan te scherpen, complexere plannen uit te denken en elkaar te inspireren.

  • Hiernaast vergaderen de teams zelfstandig in wisselende frequentie.

Daarnaast zijn er inspiratiesessies waarbij we een interessante spreker uitnodigen om zelf te blijven verbreden en verdiepen.

En tal van gezellige avonden of dagjes waarbij we elkaar in informele setting treffen. Hebben we een onofficieel fietspeloton, delen soms een sportklasje en komen we elkaar sporadisch tegen op de werkvloer!

 

Wil je zelf actief lid worden van De Jonge Dokter?

Stuur dan een mailtje naar info@dejongedokter.nl