Ons team
Wij zijn De Jonge Dokter(s)
Ontmoet de teams!
Team Visie
(bestuur)
Over Fia
Wij – jonge dokters – dragen bij aan een van de belangrijkste facetten van iemands leven; zijn/haar gezondheid. Ik vind het belangrijk dat een arts zijn/haar werk met passie en toewijding kan uitvoeren en de ruimte moet krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Met mijn collega’s van De Jonge Dokter hoop ik door met beginnende artsen in gesprek te zijn hen te kunnen uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. Het is een voorrecht om dokter te mogen zijn! Daarnaast wil ik aandacht hebben voor de kwetsbaarheid en onzekerheid van de beginnende arts en hen handvatten geven voor de mindere momenten. Door op deze wijze naast mijn collega’s te staan en door hen hierin te steunen, hoop ik dat toekomstige dokters kunnen genieten van het uitvoeren van ons prachtige vak.
Naast dat ik een beginnende dokter ben, maak ik graag foto’s van adembenemende uitzichten, lig ik te zweten in de sauna, kook ik voor mensen van wie ik hou of wandel ik met mijn hond.
Samen op weg naar menselijke zorg door een gelukkige en goede dokter!
Over Tessel
Als jonge dokter, beginnend aan je eerste baan na je afstuderen, spring je in heel diep, onbekend water. Tijdens de coschappen wordt je niet voldoende voorbereid op alles wat nu ineens vanzelfsprekend moet zijn: eindverantwoordelijkheid, het draaien van (nacht)diensten, het overlijden van je eerste patiënt, de overweging: "bel ik mijn baas hiervoor uit zijn bed?". Een moeilijke maar ook leerzame fase, waarin het onwijs prettig is als je deze ervaringen kunt delen met (collega) jonge dokters, maar juist ook met je supervisor. Een open en veilige werkcultuur maakt dat je je als jonge dokter persoonlijk kunt ontwikkelen. En hoe blijf je naast de hardwerkende dokter dan ook een gezellige en fijne vriendin, partner en dochter? Samen met de jonge dokter hoop ik anderen te inspireren om het beste uit zichzelf te halen en te realiseren dat je er niet alleen voor staat! Samen zetten we ons in voor een open en veilige cultuur: zodat we ook over 20 jaar nog vol passie ons (prachtige!) doktersvak uit kunnen oefenen.
Over Marin
Bam. Daar sta je dan, als arts. Na die jaren studie zó aan toe, maar toch zo spannend. Ik denk dat basisartsen in veel verschillende situaties en vakgebieden toch vaak dezelfde ervaringen hebben. Nieuw op de arbeidsmarkt, nieuw in een positie van verantwoordelijkheid én een positie van afhankelijkheid. Door ervaringen te delen, verwondering te benoemen en ideeën in gang te zetten kunnen we ontzettend veel voor elkaar en de zorg betekenen. Wat voor arts wil ik zijn? Wat is een prettig leerklimaat en hoe verander je ingesleten patronen van de oude garde (en wil ik dat wel?)? Hoe behoud ik mijn eigenheid, passie en blijf ik mijn werk over 10 jaar nog met net zoveel energie doen? Met De Jonge Dokter hoop ik iedereen net zo enthousiast te maken om vragen te blijven stellen en met frisse ogen te kijken naar ons mooie vak.
Over Inge
Ruim een jaar geleden werd ik onderdeel van deze enthousiaste, gedreven groep jonge dokters om samen te streven naar een cultuurverandering in de zorg. Een veilige werkomgeving zorgt ervoor dat je als jonge, soms net afgestudeerde, dokter met plezier naar je werk gaat en kan werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Hierin willen wij als De Jonge Dokter voorop lopen en mensen inspireren. Dit bereiken we door samen te werken met elkaar en onze supervisoren. Dat gebeurt gelukkig al steeds meer, zo hoorde ik tijdens de eerste week van mijn nieuwe baan in het St. Antonius! Er is daar namelijk in 2019 een werkgroep gestart waarin arts-assistenten samen met medisch specialisten praktische ideeën uitdenken hoe de begeleiding en supervisie van de ANIOS in het ziekenhuis beter geregeld kan worden. Ik houd jullie op de hoogte, onder andere via onze online community op Linkedin!
Als ik niet bezig ben met de Jonge Dokter of op de verloskamers van het ziekenhuis sta, kan ik genieten van een rondje hardlopen of lekker uitgebreid koken met een glas wijn erbij.
Over Lisa
Over Marente
Binnen de zorg vind ik empathie en patiëntgerichte zorg belangrijke pijlers. In mijn ogen heeft de moderne dokter daarom ook een duidelijke rol in het begeleiden van de patiënt, om met behulp van zijn kennis, samen met patiënt, de juiste persoonlijke keuze te maken voor het behandeltraject. Om als dokter rust en ruimte te hebben voor patiënt-centered care is een doctor-centered benadering nodig. Zoals Michelle Obama terecht in één van haar speeches zei: “We need to do a better job of putting ourselves higher on our own ‘to do’ list.” Denk hierbij aan goede zelfzorg, aandacht voor werkplezier, een veilige leeromgeving om je als jonge dokter te kunnen ontwikkelen en een werkklimaat waarin het mogelijk is om alles bespreekbaar te maken. Met de rest van de Jonge Dokter wil ik streven naar een positieve cultuurverandering om menselijke zorg en duurzame inzetbaarheid van zorgpersoneel te waarborgen, wat begint bij ons zelf en het juiste werkklimaat!
Over Petra
Over Anneke
Team Onderwijs en Intervisie
Over Ilse
Nadat ik mijn geneeskunde studie had afgerond, ging ik als ANIOS aan de slag in het ziekenhuis. Ondanks de vele studiejaren komt er dan toch veel op je af. Als jonge dokter moet je niet alleen je opgedane medische kennis en klinische vaardigheden toe kunnen passen, maar ook interpersoonlijke vaardigheden zoals samenwerken, communiceren en leidinggeven zijn ontzettend belangrijk. Tijdens die eerste ANIOS-baan merkte ik dat ik hier tijdens mijn studie niet altijd even goed op ben voorbereid, en in het ziekenhuis is er niet altijd de tijd en ruimte voor. Zonde! Want ook die vaardigheden maken ons betere artsen. Hoe kunnen we als artsen omgaan met de fouten die we maken? Hoe kunnen we in acute situaties op een effectieve manier met elkaar communiceren en samenwerken? Hoe zorgen we er in het begeleiden van co-assistenten voor dat zij zoveel mogelijk profijt hebben van hun co-schap?
Via De Jonge Dokter wil ik me inzetten om jonge dokters beter voor te bereiden op de uitdagingen die het artsenvak met zich meebrengt. Binnen het team Onderwijs en Intervisie doe ik dit onder andere door workshops te geven aan geneeskundestudenten en jonge dokters.
Over Sarah
De afgelopen drie jaren heb ik op allerlei manieren ons prachtige vak mogen uitoefenen: als anios, als arts-docent en momenteel als arts-onderzoeker. Een passie voor het geven van onderwijs heb ik altijd gehad. Waarom? Ik daag mezelf uit om de stof binnenstebuiten te kennen en om mezelf te wapenen voor allerlei vragen. Daarnaast vind ik het belangrijk om informatie helder over te brengen en de student/een collega enthousiast te maken voor mijn vak. Binnen De Jonge Dokter ga ik mij met enthousiasme inzetten op het gebied van onderwijs en intervisie. Mijn speerpunten zijn het waarborgen van een veilig (leer)klimaat en het creëren van meer onderwijs- en intervisiemomenten voor anios/arts-onderzoekers. In mijn vrije tijd ben ik het liefst bij vrienden en familie met wie ik graag een museum of theatervoorstelling bezoek en voor wie ik graag diners of borrels organiseer.
Over Hetty
Over Arwen
In het bewogen jaar 2020 studeerde ik middenin de Coronacrisis af als kersverse dokter. Als jonge dokter loop je tegen veel dingen aan. Durf ik deze verantwoordelijkheid te nemen? Waar ligt mijn grens? Wat is mijn doel? Hoe ik kan ik met de kennis die ik nu heb mijn patiënten het allerbeste helpen? Hoe houd ik werk en privé in balans? Ben ik wel goed genoeg? Tijdens mijn eerste maanden als anios bij de Kindergeneeskunde merkte ik dat ik absoluut niet de enige was die met deze vragen worstelde en met sommige nog steeds worstel. Hoe mooi zou het zijn om deze zaken openlijk en bloot met elkaar te kunnen bespreken zonder bang te hoeven zijn dat anderen je als te kwetsbaar of niet goed genoeg zien? Dat je juist als sterk en als goede dokter gezien wordt door dit te bespreken? Ik hoop met de Jonge Dokter andere jonge dokters te kunnen bereiken, om elkaar te steunen en in te laten zien dat we allemaal hetzelfde voelen, willen en zijn. Dat we juist betere artsen worden door over moeilijke zaken te praten met elkaar en zo een veilige toekomst voor onze prachtig mooie beroepsgroep te creëren! In de vrije uren ben ik buiten te vinden op de racefiets, met de wandelschoenen aan of in het zwembad. Verder is een goede cappuccino met een leuk gesprek nooit ver weg.
Over Josje
Eindelijk, na jaren studeren als dokter de werkvloer op! Dit is super leuk en leerzaam, maar af en toe ook lastig. In mijn eerste baan als ANIOS werd ik me meer bewust van de organisatie binnen het ziekenhuis en de begeleiding van jonge arts-assistenten. Het leerklimaat is in Nederland al erg goed, maar er is altijd ruimte voor verbetering! Als lid van team Foutenfestival draag ik bij aan het bespreekbaar maken van fouten in de zorg. Reflectie is hierbij van groot belang. De leeromgeving in het ziekenhuis heeft nog ruimte voor verbetering en dat is iets waar we als dokters altijd naar streven!
Over Anita
Na 6 jaar studeren is het dan eindelijk zover: aan de slag als basisarts! Als jonge dokter zijn er vele twijfels en onzekerheden, nu ben je ineens écht verantwoordelijk. Hoe hou je je hierin als jonge dokter staande? Hoe zorg je voor een veilig werk- en leerklimaat? Hoe ontwikkel je jezelf op persoonlijk vlak, naast een al drukke werkweek? Allemaal vragen die in het eerste jaar als ANIOS bij mij opkwamen. In een team van jonge dokters proberen wij deze thema's in de zorg bespreekbaar te maken. Middels het evalueren van moeilijke, maar ook mooie momenten stimuleren we elkaar om het beste uit jezelf en hiermee uit de zorg te halen. Met team onderwijs& intervisie richt ik me in het bijzonder op coassistenten en semi-artsen door het o.a. geven van workshops waarin we fouten bespreekbaar maken en hiermee een veilige leeromgeving willen creëren.
Team Communicatie
Over Anne
Na jaren opleiding is het moment daar: opeens hoor je de verpleegkundige tegen de patiënt zeggen ‘de dokter is er’! Bijzonder mooi, maar ook bijzonder spannend. Ineens heb je meer verantwoordelijkheid, draai je diensten en krijg je te maken met (persoonlijke) dilemma’s: hoe combineer ik werk en thuis? Wat vind ik belangrijk in een dokter? En wat wil ik? Een spannende tijd die vraagt om goede begeleiding en een veilige omgeving.
Wat mijn visie op de medische wereld in de toekomst betreft, hoop ik dat er meer openheid komt. Zowel van dokter naar patiënt als van (jonge) dokter naar specialist. Openheid over het maken van fouten, het soms even niet weten, het praten over hoe je je voelt en hoe het thuis met je gaat. De enige manier om de zorg meer menselijk te maken, is mijn inziens door onszelf meer mens te laten zijn.
Omdat ik hier zelf graag iets in wil betekenen heb ik me nu sinds een paar maanden aangesloten bij een groep bevlogen en inspirerende mensen van De Jonge Dokter. Daarnaast ben ik, naast werkzaam te zijn als ANIOS kindergeneeskunde, ook werkzaam als ANIOS in de psychiatrie om daar te leren over angst en spanningsklachten met het doel die ervaring mee te kunnen nemen naar de werkvloer.
Zo hoop ik te bereiken dat we met z’n allen over 30 jaar nog steeds zo blij kunnen zijn als die allereerste keer, dat je ‘dokter’ werd genoemd!
Over Lisa
Over Sarah
(Minimaal) zes jaar lang bereiden we ons voor, en op een dag is het zover: je bent dokter! Een prachtig, uitdagend, verrassend, soms verdrietig, maar bovenal menselijk beroep. Hoewel er zoveel kan én mag én moet in de hedendaagse zorg, wordt deze menselijkheid nog wel eens vergeten. In de wirwar van medische protocollen en wetenschappelijke artikelen, is het voor een jonge dokter dan soms ook moeilijk om dicht bij jezelf te blijven. Als kersverse arts bij De Jonge Dokter hoop ik andere jonge dokters hiervoor handvatten te kunnen bieden, om zo met plezier te kunnen blijven dokteren.
Over Emilie
Als net-afgestudeerd arts komt er ontzettend veel op je af; al in de laatste maanden van je opleiding moet je een keuze maken: wat wil ik het komende jaar/jaren gaan doen? Hoe wil ik dat ik overkom als arts? Welke waarden zijn voor mij belangrijk? Hoe houdt ik plezier in en motivatie voor wat ik doe?
Eén van de belangrijkste dingen in het artsenvak is voor mij op een fijne manier omgaan met je collega's, zodat iedereen plezier houdt in wat hij doet en we de patiënt op de best mogelijke manier helpen. Dat betekent ook dat we met elkaar in gesprek moeten blijven gaan over wat dat 'fijn met elkaar omgaan' dan is, en hoe we met elkaar het beste uit onszelf halen.
Hierbij is het in mijn ogen heel belangrijk met een open blik naar dingen te kijken, vragen te stellen, en met gezond enthousiasme nieuwe of andere ideeën aan te horen en je te laten inspireren.
Ik vind het mooi dat bij de Jonge Dokter al deze aspecten aan bod komen, dat er ruimte is om jezelf te zijn, en dat we elkaar blijven inspireren om die openheid, die nieuwsgierigheid en dat enthousiasme te behouden!
Over Martine
Het doktersvak verandert. De administratielast en medische kennis nemen toe, terwijl de wereld om ons heen ook verandert. Als jonge dokter ga je een werk-privébalans ontwikkelen. Er komen vragen bij je op als: waar begint en eindigt de verantwoordelijkheid van het vak, wat wordt er van mij verwacht, waar liggen mijn grenzen en wat doe ik als iemand over mijn grenzen heen gaat? Zelf kreeg ik hier tijdens mijn semiartsstage chirurgie mee te maken. In 2019 sloot ik me aan bij De Jonge Dokter en ik beheer sindsdien met mijn team de sociale media, communicatie en marketing. Hiernaast doe ik onderzoek naar werkcultuur en patiëntveiligheid, en de relatie tussen deze twee. Ik geloof dat zorgprofessionals die zich veilig en gezond voelen de beste zorg kunnen leveren aan patiënten en daar zet ik me fulltime voor in.
Over Emy
Getallen over burn-out percentages onder jonge dokters triggerden mij al vroeg in mijn studie. Hoe kan het dat er zo veel enthousiaste, ambiteuze en sociale mensen vastlopen in zo’n mooi vak? Wat maakt werkplezier en hoe houdt iemand zich wel of niet staande? Waarom vond ik zelf mijn co-schappen chirurgie fantastisch terwijl anderen het vreselijk vonden? Hoe kunnen jonge dokters in de huidige maakbare maatschappij goede zorg leveren voor patiënten maar ook zichzelf? Als kersvers afgestudeerd dokter die net begonnen is met een eerste baan als ANIOS chirurgie heb ik zeker nog geen antwoord op al deze vragen en moet ik het eerst allemaal maar in de praktijk gaan ondervinden. Maar door me naast deze eerste baan aan te sluiten als actief lid bij De Jonge Dokter hoop ik bij kunnen gaan te dragen aan een mooiere en gezondere wereld voor alle jonge dokters – en daarmee voor de patiënten waar zij voor zorgen.
Team Partners
Over Michael
De zorg van de toekomst fascineert mij en dat begint met een gemotiveerde arts die alle ruimte heeft gekregen om zich te ontwikkelen. Helaas zijn er nog veel momenten waarbij de ANIOS die ruimte niet krijgt en onvoldoende wordt begeleid. Door mij in te zetten bij De Jonge Dokter hoop ik daar verandering in te brengen. Dat doe ik door het organiseren van partnerships zodat DJD de ruimte heeft om te investeren. Heb je interesse om ons te steunen? Stuur gerust een mailtje naar partners@dejongedokter.nl
Over Saskia
Als jonge dokter kom je in een systeem terecht waar je in mee dient te draaien. Een wereld die ik pas leerde kennen, toen ik er eenmaal in zat. Dingen gebeuren op een bepaalde manier, waar ik me regelmatig over verwonder. Daar is ruimte voor verbetering! Ik vind het tof dat we met De Jonge Dokter onze stem kunnen laten horen, in de hoop dat anderen zich gesteund voelen om de spannende stap te zetten en er zelf mee aan de slag te gaan. Zodat er in de toekomst niet over ons wordt besloten, maar met ons! Naast van hard werken, hou ik van hard opladen. Sporten, spelletjes, spontane ideeën, reizen, borrelen, kamperen, noem het maar op. Al ben ik met de krant en een pot thee ook wel even zoet.
Over Nathalie
Tijdens je studie Geneeskunde realiseer je je niet altijd in wat voor unieke wereld je terechtkomt. Ik had de ervaringen niet willen missen, maar het heeft ook een keerzijde: vaak hoge werkdruk, lange dagen en weinig tijd om écht stil te staan bij hoe het met jezelf en je collega’s gaat. Ik ging twijfelen: of ik wel in het ziekenhuis wilde werken, of überhaupt als praktiserend arts: heb ik dit er allemaal voor over? Ik dacht dat ik de enige was, maar weet inmiddels gelukkig beter. Ik leerde De Jonge Dokter kennen via het FoutenFestival en Peer Support. De (h)erkenning in de verhalen van andere jonge artsen was al goud waard, maar vooral de positieve energie binnen DJD om hier écht iets mee te doen, inspireerde me om actief lid te worden.
Ik ben, na een jaar ANIOS bij de Interne Geneeskunde, momenteel in opleiding tot Ziekenhuisarts in Harderwijk. In dit nieuwe profielspecialisme komen voor mij een medisch-inhoudelijk brede blik én oog voor de organisatie en kwaliteit van zorg perfect samen. In mijn vrije tijd haal ik veel energie uit sporten (waterpolo, fitness) en zit ik regelmatig op de motor om even uit te waaien.
Over Britt
Bij de overgang van co-assistent naar jonge dokter begin je met werken in een wereld die je al wel bekend was, maar waarbij de overgang toch een hele verandering kan zijn. Er kan hierbij veel op je af komen, denk bijvoorbeeld aan de verandering qua verantwoordelijkheden, het uitvogelen wat voor specialist je later wilt worden, en daarnaast de druk om extra-curriculaire activiteiten te verrichten om je aantrekkelijker te maken voor een eventuele opleidingsplek. Daarnaast krijg je te maken met verschillende manieren van werken die misschien niet altijd bij jou of de huidige tijd passen. Ik ben van mening dat wij als nieuwe generatie jonge dokters, door met een frisse doch kritische blik te kijken naar verschillende aspecten van ons werk, met elkaar een bijdrage kunnen leveren aan het creëren van een open, veilig en gezond werk- en leerklimaat. Zodat iedereen zich binnen dit klimaat zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen en we ons mooie beroep zo lang mogelijk met plezier kunnen blijven uitoefenen.
Team Buddyproject
Over Charlotte
Na bijna 2 jaar werkervaring als ANIOS had ik het gevoel dat de ANIOS regelmatig vergeten wordt. Niet zozeer op de werkvloer zelf, maar vooral op het gebied van persoonlijke begeleiding en ontwikkeling. Als jonge dokter ben je kwetsbaar en onzeker en aan de persoon achter die jonge dokter wordt vaak niet gedacht. Een veilige leeromgeving is belangrijk en schiet regelmatig nog tekort. Daarnaast is voor de nieuwe generatie dokters de werk-/privébalans met zelfzorg steeds belangrijker, maar wie komt er voor ons op? Met De Jonge Dokter hoop ik bij te kunnen dragen aan een verbetering van ons werkklimaat én onze werkcultuur. Op naar het nieuwe normaal!
Over Jonas
De zorg in Nederland is een van de beste ter wereld en ik voel mij bevoorrecht om hieraan te mogen gaan bijdragen. Momenteel ben ik bezig met het laatste jaar van mijn studie geneeskunde. Tijdens mijn coschappen heb ik de mooie en soms de minder mooie kanten van het vak gezien. De werksfeer en veiligheid voor de jonge dokters is soms niet optimaal. Deze zaken, in combinatie met lange dagen en hoge werk- en prestatiedruk, zijn risicofactoren voor het ontstaan van burn-out klachten. Het is zonde als bevlogen artsen door dit soort zaken hun beroep niet meer kunnen of willen uitvoeren. Het bij de pakken neerzitten en accepteren dat dit eenmaal zo is past niet bij mij. Vandaar ben ik ook lid geworden van De Jonge Dokter en op die manier hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan verandering van de cultuur binnen de zorg met een gezonder werkklimaat voor iedereen.
Over Rachelle
Als net afgestudeerd basisarts kom je in een wereld terecht waar niemand je tijdens je studie echt op voorbereid heeft. Het is een grijs gebied waarin je in een relatief korte tijd moet uitvinden wat je verdere weg zal zijn. Deze mooie tijd kan daardoor soms in een stressvolle periode omslaan, wat zonde is. Die ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, met daarin goede begeleiding en aandacht voor de mens achter de witte jas, wil ik samen met de rest van de Jonge Dokter proberen te creëren. Zodat we met passie en enthousiasme dit vak kunnen blijven uitoefenen en zo samen de zorg net iets mooier kunnen maken!
Over Frederiek
Over Myrna
Dokter zijn is een heel mooi beroep, maar naast de medisch inhoudelijke zaken komen er nog een heleboel andere zaken bij kijken. Als jonge dokter moet je je weg zien te banen in een steeds veranderend zorglandschap. Ondertussen ben je bezig met oriënteren op vervolgstappen, een werk-privébalans waarborgen en jezelf als zorgprofessional ontwikkelen terwijl je een heleboel nieuwe verantwoordelijkheden hebt. Het is een leerzame, maar ook spannende en soms lastige tijd. Ik vind het belangrijk dat er ruimte moet zijn voor ervaringen, onzekerheden en twijfels delen over deze bijzondere tijd in je loopbaan, vooral met je peers maar juist ook met anderen op de werkvloer. Door me aan te sluiten bij De Jonge Dokter hoop ik op deze manier te kunnen bijdragen aan positieve verandering binnen de zorg zodat we onze eigen manier steentjes kunnen blijven bijdragen aan de gezondheid en welzijn van mensen.
Team Evenementen
Over Charlotte
Hoe dichterbij je als co-assistent tot de eindstreep komt, hoe vaker je je afvraagt of je een goede arts zal zijn, of je fouten zal maken, wat de gevolgen daarvan zullen zijn, met wie je die zou (kunnen) bespreken en hoe je de draad daarna weer oppakt. Ik heb zelf altijd veel gehad aan het bespreken van de keuzes en overwegingen die je als arts maakt met anderen in het vak. Met De Jonge Dokter hoop ik bij te kunnen dragen aan een platform dat dit voor iedereen die dat nodig heeft mogelijk maakt, zodat iedereen weet dat we uiteindelijk allemaal in het zelfde schuitje zitten.
Over Danah
Dat ik dokter mag zijn, voelt als een enorm voorrecht. Een baan waarbij je jezelf continue ontwikkelt op professioneel gebied, maar ook op persoonlijk vlak. In deze continue ontwikkeling, kan je ook gemakkelijk de weg kwijtraken. Tijdens mijn eerste baan als ANIOS was ik overdonderd door de grote verantwoordelijkheid die ik ineens droeg, de drukke dagen waar ik voor mijn gevoel alles moest kunnen organiseren en ondertussen moest ik ook nog eens bedenken wat ik later voor dokter wil worden en hoe dit te bereiken. Ik vind het belangrijk dat we als jonge dokters met elkaar over al deze onzekerheden en indrukken kunnen praten. Dit is voor mij belangrijk om met plezier als dokter te werken. Daarom heb ik me aangesloten bij De Jonge Dokter. Een groep enthousiaste jonge dokters die met elkaar probeert het werken in de zorg een stuk gezonder en plezieriger te maken.
Over Vreni
Over Marijn
om dokter te zijn en mag werken op deze manier. Dat er altijd een keuzé is, hoe moeilijk soms ook. En dat verandering en het maken van keuze bij jezelf begint. Zo kwam ik bij De Jonge Dokter terecht. Ik ben Marijn, 28 jaar en wonend in Utrecht. Ik werk als ANIOS gynaecologie in Rijnstate. Verder hoor ik bij De Jonge Dokter, een groep bevlogen dokters die verder kijken dan de logische stappen. En die net als ik graag een verandering zien binnen de ziekenhuis cultuur. Het onbespreekbare bespreekbaar maken. Hier ga ik me ook voor inzetten de aankomende tijd.
Over Koen
Over Stijn
In 2020 studeerde ik af en begon ik met werken als dokter in het ziekenhuis. Vanuit de relatief veilige omgeving als coassistent werd ik meteen in het diepe gegooid, en kwam er veel op me af. Dat bracht (en brengt) veel vragen met zich mee: hoe ga ik om met al deze verantwoordelijkheid? Doe ik het wel goed genoeg? Hoe zorg ik voor een goede balans tussen mijn werk en mijn privéleven? Welke baan past eigenlijk het beste bij mij?
Door het drukke leven in het ziekenhuis is er weinig tijd om met collega’s en leidinggevenden te praten over deze vragen, terwijl ik om me heen zie dat ik zeker niet de enige ben met deze of andere dilemma’s. Daarom heb ik me aangesloten bij De Jonge Dokter, een groep gemotiveerde jonge artsen die zorgen voor een platform waar openhartig en laagdrempelig gesproken wordt over zaken die relevant zijn voor jonge dokters, zodat we onze carrière als dokter nog heel lang op een zelfbewuste, gelukkige en enthousiaste manier kunnen voortzetten. Iets waar ik me met veel plezier voor inzet!