Terugblik evenement zelfzorg

15 jun 2023

Na een aantal maanden voorbereiding was daar het ‘Samen voor zelfzorg!’ event. Het was een middag vol met enthousiaste deelnemers die graag meer aandacht willen geven aan zelfzorg binnen zorgorganisaties. We hebben met elkaar inspiratie opgedaan over wat zelfzorg is en er is een zaadje gepland, zodat zelfzorg als een lopend vuurtje door de zorgorganisaties in Nederland gaat en daar mag gaan groeien!

We zijn het evenement begonnen met een ademhalingsoefening om helemaal tot rust te komen en zijn we dieper in het onderwerp gedoken met door een tafelgesprek met verschillende zorgprofessionals. Vervolgens waren de workshops waarin de deelnemers zelf aan de slag gingen met zelfzorg door middel van leren over zelfzorg voor de zorgprofessional door Sanne Koemans, ook kon je aan de slag met positieve gezondheid door Assunta Verschuren en Bettie van der Niet en door middel van creativiteit kon je aan de slag met zelfzorg onder begeleiding van Merel Beijersbergen van Henegouwen en Fiona Storey van Bureau Zelfzorg.

We sloten de middag af met het moment waar iedereen naar uit keek: de lancering van onze zelfzorgkaart met >50 zelfzorginitiatieven binnen Nederland! Door deze zelfzorgaart hoeft niet iedere zorgorganisatie het wiel weer opnieuw uit te vinden! De kaart is hier te vinden.

We hebben natuurlijk ook direct onze nieuwe zelfzorg zakkaart uitgedeeld aan alle deelnemers!