Terugblik Foutenfestival 2022

14 mrt 2022

Foutenfestival – ‘Improve by failure – online edition’

Op 22 januari vond de vierde editie van het foutenfestival plaats. Vanuit de prachtige studio van de Rabobank werd een middagvullend programma uitgezonden.

Prof. Hans Brölmann nam de aftrap samen met een van onze eigen jonge dokters. Hans is schrijver van het ‘Handboek openheid na incidenten in de zorg’. Aan de hand van een persoonlijke casus van een jonge dokter werd tijdens deze sessie het belang van een open communicatie na een incident besproken.

Het foutenfestival is niet compleet zonder workshop. Dit jaar is de workshop verzorgd door Lijsbeth Bruens, initiatiefneemster van het Luisterlab. Een effectieve manier van communiceren kan fouten verminderen. Lijsbeth gaf tips en handvaten waarmee men zelf aan de slag ging in kleine break-outrooms.

Mieke Kerkhof en Oswald Nunes verzorgden de afsluitende sessie. Mieke is gynaecoloog, columnist en schrijfster en heeft in haar carrière meerdere keren voor het tuchtrecht gestaan (alle keren ongegrond). Daarbij is zij drie keer bijgestaan door Oswald Nunes, advocaat op het gebied van het gezondheidsrecht. Deze afsluitende sessie ging over het tuchtrecht, maar ook over wat een tuchtzaak voor impact heeft op artsen.

Al met al kijken wij terug op een fantastische editie van het foutenfestival. Kijk hier voor de terugblik.

Mocht je interesse hebben om volgend jaar zelf het foutenfestival te organiseren, mail dan naar info@dejongedokter.nl.