Over de jonge dokter

Onze missie en ons team

De Jonge Dokter in beeld

Onze missie

Wij streven ernaar om het onbespreekbare in de zorg bespreekbaar te maken. Door een veilige plek te creëren waar jonge dokters hun vragen en onzekerheden kunnen delen, en door samen te laten zien hoe het anders kan.

We doen dit omdat wij geloven dat de beste zorg wordt geleverd door dokters die gezond en gelukkig zijn. We geloven dat verandering in de zorg start bij de jonge dokters. Jonge dokters die weten wie ze zijn en wat ze willen.

De Jonge Dokter is een stichting die gerund worden door (basis)artsen die zich naast hun (klinische) werk inzetten voor het ondersteunen van jonge dokters in de eerste fase van hun carrière. We zorgen voor een open cultuur en maken het onbespreekbare bespreekbaar. Zo creëren we een positieve cultuurverandering, waarin we zelf het goede voorbeeld geven. We zijn een beweging waarbij jij je kunt aansluiten. We verzorgen content die je uitdaagt om verder te denken, we organiseren evenementen om taboes te doorbreken en creëren een community waarin (jonge) dokters gelijkgestemden kunnen vinden, ervaringen kunnen delen en steun vinden aan elkaar.

Wij zijn De Jonge Dokter(s)