Onze missie

Wij zijn een groep gemotiveerde, jonge artsen. Wij willen de voorlopers zijn van de cultuurverandering in de zorg. Wij maken het onbespreekbare in de zorg bespreekbaar. Wij creëren een veilige plek waar jonge dokters hun vragen en onzekerheden kunnen delen. Samen laten we zien hoe het anders kan. We creëren een positieve cultuurverandering door zelf het goede voorbeeld te geven.

Wij zien dat de beste zorg wordt geleverd door dokters die gezond en gelukkig zijn. We geloven dat verandering in de zorg start bij de jonge dokters. Jonge dokters die weten wie ze zijn en wat ze willen.

De Jonge Dokter is een stichting die gerund wordt door (basis)artsen die zich naast hun (klinische) werk inzetten voor het ondersteunen van jonge dokters in de eerste fase van hun carrière. We verzorgen content die je uitdaagt om verder te denken, organiseren evenementen om taboes te doorbreken en creëren een community waarin (jonge) dokters gelijkgestemden kunnen vinden, ervaringen kunnen delen en steun vinden aan elkaar.

Ook jij kunt je bij ons aansluiten! Lees hier meer over een onze lidmaatschappen.

Pijlers

Begin bij jezelf

Wie ben jij als dokter, maar vooral ook wie ben jij als mens? Door zelf het goede voorbeeld te geven kunnen we het begin zijn van een verandering. Belangrijke thema’s hierbij zijn zelfzorg en persoonlijk leiderschap en wij organiseren hiervoor workshops, onderwijs en evenementen. Door contacten met de universiteiten te leggen proberen we deze onderwerpen beter in de opleiding te laten terugkomen.

De ideale werkplek

Ons doel is iedere dokter op de juiste plek. We vinden dat een werkplek professionele ontwikkeling van iedere dokter moet ondersteunen. Hiervoor is een veilig leer- en werkklimaat noodzakelijk. Een plek waar fouten bespreekbaar zijn. Belangrijke thema’s zijn gezonde roostering, intervisie, werkplezier en werkstress. We onderzoeken en brengen in kaart wat een werkplek tot een goede werkplek maakt.

Cultuurverandering in de zorg

Als een olievlek verspreid onze beweging zich met als uiteindelijk doel om een positieve cultuurverandering te bewerkstelligen die open staat voor verandering en waar hiërarchie functioneel is in plaats van disfunctioneel. Wij streven naar menselijke zorg en duurzame inzetbaarheid. Uiteindelijk zorg dat ook voor reductie in zorgkosten. Hoe meer mensen zich aansluiten, hoe groter de impact zal zijn. Belangrijke thema’s zijn een brede kijk op ziekte en gezondheid, leefstijl, hiërarchie en het maken van fouten.

Sluit je aan bij ons team en word actief bij DJD!