‘Zorgprofessionals maken de toekomst’ – Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen x De Jonge Dokter

22 sep 2022

Veel jonge mensen willen het verschil maken voor hun omgeving en kiezen daarom – vaak heel bewust – voor een zorgopleiding. Tegelijkertijd is de uitstroom van jonge professionals hoog. Wat vinden juist jonge zorgprofessionals belangrijk en hoe kan je als organisatie hieraan tegemoetkomen? 

Dat is een vraagstuk waar de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen zich in het ‘Zorgprofessionals maken de toekomst’-programma over heeft gebogen.  DJD’er Frederiek Bosman heeft samen met Geert Jan Buisman, beide werkzaam als adviseur in het zorgteam van Berenschot, dit project uitgevoerd. Daarnaast heeft DJD’er Marente van Doodewaard de visie van De Jonge Dokter op dit onderwerp toegelicht.

Jonge zorgprofessionals hechten er belang aan dat hun bewuste keuze voor een organisatie ook echt wederzijds voelt. Het gaat om het gevoel gewaardeerd te worden. Twee uitgangspunten zijn belangrijk: samen bepalen en maatwerk. Als De Jonge Dokter zijn we blij om te zien dat er in de stroomversneller aandacht is voor groeiperspectief en een (sociaal) veilige werkomgeving! Lees in bijgevoegd interview waarom wij hier zoveel waarde aan hechten.