Peilers

Waar wij ons op focussen

Begin bij jezelf

Wie ben jij als dokter, maar vooral ook wie ben jij als mens? Door zelf het goede voorbeeld te geven kunnen we het begin zijn van een verandering. Belangrijke thema’s hierbij zijn zelfzorg en persoonlijk leiderschap en wij organiseren hiervoor workshops, onderwijs en evenementen. Door contacten met de universiteiten te leggen proberen we deze onderwerpen beter in de opleiding te laten terugkomen.

De ideale werkplek

Ons doel is iedere dokter op de juiste plek. We vinden dat een werkplek professionele ontwikkeling van iedere dokter moet ondersteunen. Hiervoor is een veilig leer- en werkklimaat noodzakelijk. Een plek waar fouten bespreekbaar zijn. Belangrijke thema’s zijn gezonde roostering, intervisie, werkplezier en werkstress. We onderzoeken en brengen in kaart wat een werkplek tot een goede werkplek maakt.

Cultuurverandering in de zorg

Als een olievlek verspreid onze beweging zich met als uiteindelijk doel om een positieve cultuurverandering te bewerkstelligen die open staat voor verandering en waar hiërarchie functioneel is in plaats van disfunctioneel. Wij streven naar menselijke zorg en duurzame inzetbaarheid. Uiteindelijk zorg dat ook voor reductie in zorgkosten. Hoe meer mensen zich aansluiten, hoe groter de impact zal zijn. Belangrijke thema’s zijn een brede kijk op ziekte en gezondheid, leefstijl, hiërarchie en het maken van fouten.

De Jonge Dokter in het kort

Wij zijn een groep gemotiveerde, jonge artsen die de voorlopers willen zijn van de cultuurverandering in de zorg. Met ons team zeggen wij niet alleen dat het anders kan, wij laten dat ook zien. In onze organisatie werken wij in een veilige, positieve sfeer waarin hiërarchie functioneel is in plaats van disfunctioneel. Wij weten dus uit ervaring wat hier allemaal bij komt kijken. Hier geven wij dan ook graag workshops of praatjes over!

Transformeer de zorg met ons