Foutenfestival 4.0

Foutenfestival - ‘Improve by failure - online edition’

Op 22 januari vond de vierde editie van het foutenfestival plaats. Vanuit de prachtige studio van de Rabobank werd een middagvullend programma uitgezonden.

De aftrap was voor prof. Hans Brölmann, schrijver van het ‘Handboek openheid na incidenten in de zorg’, samen met een van onze eigen jonge dokters. Aan de hand van een persoonlijke casus werd tijdens deze sessie het belang van een open communicatie na een incident besproken.

Het foutenfestival is niet compleet zonder workshop. Dit jaar werd de workshop verzorgd door Lijsbeth Bruens, initiatiefneemster van het Luisterlab. Een effectieve manier van communiceren kan fouten verminderen. Lijsbeth gaf tips en handvaten om vervolgens zelf aan de slag te gaan in kleine break-outrooms.

De afsluitende sessie werd verzorgd door Mieke Kerkhof en Oswald Nunes. Mieke is gynaecoloog, columnist en schrijfster en heeft in haar carrière meerdere keren voor het tuchtrecht gestaan (alle keren ongegrond). Daarbij is zij drie keer bijgestaan door Oswald Nunes, advocaat op het gebied van het gezondheidsrecht. Deze afsluitende sessie ging dan ook over het tuchtrecht, maar ook over wat dit voor impact heeft op artsen.

Al met al kijken wij terug op een fantastische editie van het foutenfestival. Kijk hier voor de terugblik:
https://www.linkedin.com/posts/de-jonge-dokter_op-22-januari-vond-de-vierde-editie-van-het-activity-6894197325527334912-o0aC

Mocht je interesse hebben om volgend jaar zelf het foutenfestival te organiseren, mail dan naar info@dejongedokter.nl.