Evenementen

2022: upcoming

Foutenfestival - ‘Improve by failure - online edition’

Op 22 januari 2022 organiseert De Jonge Dokter de vierde editie van het foutenfestival met als thema ‘Improve by failure - online edition’.

Als dokter ga je fouten maken, dit is onvermijdelijk. Iedere dokter herkent de angst om fouten te maken en twijfelt wel eens aan eigen gemaakte keuzes. Het is de kunst deze angst niet de overhand te laten nemen en als je een fout maakt hier zo goed mogelijk mee om te gaan en van te leren. Om dit te kunnen bereiken, moet er gesproken worden over het maken van fouten.

Tijdens het foutenfestival worden diverse sprekers uitgenodigd om het met elkaar in gesprek te gaan over het maken van fouten. De nadruk zal liggen op hoe je fouten bespreekbaar maakt en hoe je van zo’n situatie uiteindelijk een betere dokter wordt.

Het belooft een inspirerende dag te worden die je niet mag missen! Het inhoudelijke programma vind je onderaan deze pagina.

Het foutenfestival zal plaatsvinden van 13:00-16:30 uur.

Tickets zijn vanaf nu via deze link te koop. Voor onze leden geldt een korting van 25%, verzilver deze korting met de code die je via de mail gekregen hebt.

Nog maar:

Dag
Uur
Minuut
Seconde
Programma
‘.. maar wat doet het met jou?’ – Hans Brölmann en één van onze jonge dokters
Eén van onze jonge dokters in gesprek professor emeritus Hans Brölmann, gynaecoloog en schrijver van het boek’ Handboek Openheid na incidenten in de zorg’. Een boek dat inzicht geeft in het belang van open communicatie na incidenten en wetenschappelijk onderzoek combineert met praktijkvoorbeelden. Het zal in een interactieve sessie zijn waarin ruimte is voor discussie en persoonlijke vragen.
Workshop minder fouten door effectievere communicatie – Lijsbeth Bruens
Lijsbeth heeft jarenlange ervaring als docent Nederlands en communicatie aan het Talencentrum van de Universiteit van Maastricht en is sinds een aantal jaren simulatiepatient voor de geneeskunde opleiding van Maastricht. Zij is initiatiefneemster van het Luisterlab, een initiatief waarin zorgverleners effectief leren communiceren met hun patiënt. Tijdens haar workshop ga je aan de slag met haar tips ten aanzien van effectieve communicatie.
Is niet goed gegaan ook altijd fout gegaan? - Mieke Kerkhof en Oswald Nunes
Mieke is gynaecoloog, columnist en kunnen jullie ook kennen van haar boeken ‘Even ontspannen, mevrouw…’ en ‘ Eerst kijken, dan kunnen we altijd nog zien’. En Oswald is advocaat op het gebied van het gezondheidsrecht, staat onder andere medische professionals bij tijdens tuchtzaken. Ook is hij auteur van het boek 'Tot persistit'. Zij hebben samen een aantal tuchtzaken het hoofd geboden en zullen met jullie hun ervaringen delen.